Jaarlijks wordt door P.K.V. Frisia Dokkum e.o. de Frieslandshow georganiseerd. Tot 2016 in sporthal de Trimmer te Dokkum. Vanaf 2017 in mulitfunctioneel centrum "De Ynset" in Holwerd. Een mooie ruime hal met een goed klimaat waar het goed toeven is voor de dieren en hun liefhebbers.
Door Corona ging de Frieslandshow in 2020 jammer genoeg niet door. Dit jaar hopen en denken we wél weer een Frieslandshow te kunnen organiseren en wel de 59ste. Vorig jaar hadden we de 58ste Frieslandshow nagenoeg in kannen en kruiken maar het werd het de show die geen show werd.... helaas. Zoals het er nu uit ziet gaat het dit jaar dus wél weer gebeuren mits Corona natuurlijk niet opnieuw roet in het eten gooit
In week 42 van 21 t/m 23 oktober 2021 zal de 59ste Frieslandshow worden gehouden.
Bijzonder aandacht krijgt de Cavia. De keuring van de cavia's zal op zaterdag 23 oktober 2021 om 9.30 uur plaats vinden. Voor de cavia's dus een ééndaagse keuring.
We hopen op veel deelname van de caviafokkers uit het land zodat het een leuke dag wordt van keuring, show en elkaar treffen. Frisia nodigt u als caviafokker van harte uit om op 23 oktober 2021 naar Holwerd te komen!
Nadere info zoals vraagprogramma en inschrijfformulier enz. zal op deze site worden gepubliceerd. Het zal vast een leuke keur- en ontmoetingsdag worden op onze 59ste Frieslandshow!
Vanzelfsprekend zal tijdens de 59e Frieslandshow moeten worden voldaan aan de Corona eisen en richtlijnen. Wij zorgen er voor dat dit ook mogelijk is met een ruime opzet die Corona proof is. Dat kan gelukking in de ruime accommodatie die MFA de Ynset in Holwerd ons biedt.
Hoenders, dwerghoenders, konijnen in vele rassen en kleuren, cavia's, watervogels en siervogels, serama’s enz. Veel rassen zijn er al heel lang, vele al meer dan 100 jaar. Aan de hobbyfokkers de kunst om dit "levend cultureel erfgoed" in stand te houden en te verbeteren.

Het vraagprogramma en inschrijfformulier van de 59ste Frieslandshow kunt u hier downloaden.


Vraagprogramma 59ste Frieslandshow
Inschrijfformulier 59e Frieslandshow.(excel)
Inschrijfformulier 59e Frieslandshow (pdf)
Inschrijfformulier voor de ééndaagse cavia keuring (exel)
Inschrijfformulier voor de ééndaagse cavia keuring (pdf)
Cavia Prijzenschema 2021

Graag nodigen wij u uit om een aantal van uw dieren in te zenden op onze 59ste Frieslandshow! Inzenders ontvangen een gratis entreekaart. Uw dieren kunnen rekenen op een prima klimaat in de hal en een goede verzorging door ervaren mensen. Het parkeren vlakbij de hal is gratis. Als vanouds is onze Frieslandshow een gezellige show in een zeer goede accomodatie. Koel voor uw dieren, warme gezelligheid voor u als fokker!
Graag ontmoeten wij u op onze 59e Frieslandshow!


Er is altijd veel te zien op de Friesland show.
Hieronder kunt u doorklikken naar foto's gemaakt tijdens onze eerdere shows:

Foto's Frieslandshow 2016
Foto's Frieslandshow 2015
Foto's Frieslandshow 2014
Foto's Frieslandshow 2013
Foto's Frieslandshow 2012
Foto's Frieslandshow 2011
Foto's Frieslandshow 2010
Foto's Frieslandshow 2009
Foto's Frieslandshow 2008

v.l.n.r. de keurmeesters Cats, Pals en Schraa tijdens de Frieslandshow 2008