Jaarlijks wordt door P.K.V. Frisia Dokkum e.o. de Frieslandshow georganiseerd. Tot 2016 in sporthal de Trimmer te Dokkum. Vanaf 2017 in mulitfunctioneel centrum "De Ynset"in Holwerd.
In 2018 was het een heel bijzondere Frieslandshow. In het kader van Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad 2018 heeft PKV Frisia het project Levend cultureel erfgoed van Nederlandse Origine bedacht en uitgevoerd. In dit project Waardevol Leven hebben we al die rassen, die vallen onder het begrip van Nederlandse Origine, samen gebracht op onze 56e Frieslandshow. Een uitdaging was het die resulteerde in een zeer geslaagde prachtige show! Alle rassen die tijdens deze show zijn bijeengebracht zijn vastgelegd in een speciaal uitgegeven boekje Waardevol Leven.

We hopen ook dit jaar weer een mooie show te kunnen organiseren zij het dat deze wel anders zal zijn i.v.m. de corona problematiek van het moment. In week 43 (ná de herfstvakantie) van 22 t/m 24 oktober 2020 zal de 58ste Frieslandshow worden gehouden. We verwachten weer een rijke verscheidenheid aan kleinvee te showen in Holwerd. Bij de voorbereiding van de 58e Frieslandshow was het de vraag hoe het komt vanwege de omstandigheden met het Corona virus. Hier is goed over nagedacht en en plan gemaakt dat voldoet aan de Corona eisen en richtlijnen. Wij maken deze keer een hele ruime opzet die Corona proof is en dat kan gelukking in de ruime accommodatie van MFA de Ynset in Holwerd. Hoenders, dwerghoenders, konijnen in vele rassen en kleuren, cavia's, watervogels en siervogels, serama’s enz. Veel rassen zijn er al heel lang, vele al meer dan 100 jaar. Aan de hobbyfokkers de kunst om dit "levend cultureel erfgoed" in stand te houden en te verbeteren.


Gegeven de actuele ontwikkelingen m.b.t. corona heeft Frisia moeten besluiten om, ondanks de goede voorbereiding, de 58e Frieslandshow te moeten afblazen. De tentoonstellingscommissie en betrokken leden van PKV Frisia Dokkum e.o. hebben op 6 oktober in vergadering bijeen dit besluit genomen. Het is spijtig maar gezien de ontwikkelingen is het niet verantwoord.
De geplande 58e Frieslandshow gaat dus dit jaar niet door. Met elkaar hopen we dat het corona virus zo vlug mogelijke bedwongen gaat worden waarna wij als hobbyfokkers weer onze shows kunnen organiseren. Voor het moment is het zoals het is.

Het vraagprogramma en inschrijfformulier kunt u hier downloaden:

Vraagprogramma 58e Frieslandshow
Inschrijfformulier 58e Frieslandshow (excel)
Inschrijfformulier 58e Frieslandshow (pdf)

Graag nodigen wij u uit om een aantal van uw dieren in te zenden op onze 58ste Frieslandshow! Inzenders ontvangen een gratis entreekaart. Uw dieren kunnen rekenen op een prima klimaat in de hal en een goede verzorging door ervaren mensen. Het parkeren vlakbij de hal is gratis. Als vanouds is onze Frieslandshow een gezellige show in een zeer goede accomodatie. Koel voor uw dieren, warme gezelligheid voor u als fokker!
Graag ontmoeten wij u op onze 58e Frieslandshow!Er is altijd veel te zien op de Friesland show.
Hieronder kunt u doorklikken naar foto's gemaakt tijdens onze eerdere shows:

Foto's Frieslandshow 2016
Foto's Frieslandshow 2015
Foto's Frieslandshow 2014
Foto's Frieslandshow 2013
Foto's Frieslandshow 2012
Foto's Frieslandshow 2011
Foto's Frieslandshow 2010
Foto's Frieslandshow 2009
Foto's Frieslandshow 2008

v.l.n.r. de keurmeesters Cats, Pals en Schraa tijdens de Frieslandshow 2008