Jaarlijks wordt door P.K.V. Frisia Dokkum e.o. de Frieslandshow georganiseerd. Dit jaar, oktober 2023, voor de 61ste keer. Vanaf 2017 in mulitfunctioneel centrum "De Ynset" in Holwerd. Een mooie ruime hal met een goed klimaat waar het goed toeven is voor de dieren en hun liefhebbers. Door Corona ging de Frieslandshow in 2020 jammer genoeg niet door. We hadden destijds de 58ste Frieslandshow nagenoeg in kannen en kruiken maar het werd de show die geen show werd. In 2021 was het door Covid ook nog spannend maar gelukkig kon de 59ste Frieslandshow wél doorgang vinden en hebben we met elkaar een mooie tentoonstelling beleefd.

Dit jaar van 26 t/m 28 oktober 2023 wordt de 61ste Frieslandshow gehouden. Net als vorig jaar zijn er ook dit jaar geen hoenders en dwerghoenders op onze show. In verband met de nog altijd heersende vogelgriep mogen hoenders en watervogels niet worden samengebracht. Dus geen verzameling van hoenders, dwerghoenders en watervogels op de 61ste Frieslanbdshow en dat vinden wij heel jammer. Jammer voor de fokkers die hun met zorg geselecteerde dieren willen inzenden, niet voor de bezoekers die de watervogels en hoenders ook willen bewonderen en niet voor onze kleindierfokkershobby in het algemeen. Het showen van gefokte dieren geeft een positieve impuls om door te gaan met onze hobby en daarmee het in stand houden van vele, vaak al heel oude rassen en kleurslagen kleindieren. Ons levend cultureel erfgoed. Net als vorig jaar hebben we hierdoor dit jaar alleen konijnen, cavia's en sierduiven op onze Frieslandshow. En een eierkeuring op zaterdag.

Vraagprogramma 61ste Frieslandshow
Inschrijfformulier Konijnen en Sierduiven
Inschrijfformulier konijnen en sierduiven (excel) Inschrijfformulier Cavia's
Inschrijfformulier Cavia's (Word)

Als vanouds is onze Frieslandshow een gezellige show in een zeer goede accomodatie. Koel voor uw dieren, warme gezelligheid voor u als fokker!
Graag ontmoeten wij u op onze 61ste Frieslandshow in oktober 2023!

Er is altijd veel te zien op de Friesland show.
Een verslag en foto's zullen binnenkort op deze site komen.
Hieronder kunt u doorklikken naar foto's gemaakt tijdens onze eerdere shows:

Foto's Frieslandshow 2022
Foto's Frieslandshow 2016
Foto's Frieslandshow 2015
Foto's Frieslandshow 2014
Foto's Frieslandshow 2013
Foto's Frieslandshow 2012
Foto's Frieslandshow 2011
Foto's Frieslandshow 2010
Foto's Frieslandshow 2009
Foto's Frieslandshow 2008

v.l.n.r. de keurmeesters Cats, Pals en Schraa tijdens de Frieslandshow 2008