Jaarlijks wordt door P.K.V. Frisia Dokkum e.o. de Frieslandshow georganiseerd. Tot 2016 in sporthal de Trimmer te Dokkum. Vanaf 2017 in mulitfunctioneel centrum "De Ynset" in Holwerd. Een mooie ruime hal met een goed klimaat waar het goed toeven is voor de dieren en hun liefhebbers. Door Corona ging de Frieslandshow in 2020 jammer genoeg niet door. We hadden destijds de 58ste Frieslandshow nagenoeg in kannen en kruiken maar het werd de show die geen show werd. In 2021 was het door Covid ook nog spannend maar gelukkig kon de 59ste Frieslandshow wél doorgang vinden en hebben we met elkaar een mooie tentoonstelling beleefd.

Dit jaar van 20 t/m 22 oktober 2022 is de 60ste Frieslandshow gehouden. Door vogelgriep uitbraken eerst in Blije en later in Wâlterswâld hadden we te kampen met een verbod op het samenbrengen van hoenders en watervogels en ook met een vervoersverbod op overige vogels. Hierdoor hadden we op de show alleen konijnen en cavia's. De hoenders, dwerghoenders, watervogels en sierduiven hebben we gemist. Ook de eierenkeuring op zaterdag mocht niet doorgaan. Een erg stille show dit jaar. In de prachtig aangeklede tentoonstellingshal in de MFA De Ynset in Holwerd waren op de 60ste zo'n 200 konijnen en 50 cavia's bijeengebracht. De keuring van de konijnen was op donderdag en de cavia's werden zaterdagochtend gekeurd. De resultaten en prijswinnaars zijn in de catalotus van de 60ste Frieslandshow vastgelegd. Deze kunt u hieronder aanklikken. Voor de fokkers van de hoenders was er een fotowedstrijd georganiseerd.
Net als vorig jaar kreeg de Cavia keuring op zaterdag bijzondere aandacht. We waren heel erg ingenomen met het aantal ingezonden cavia's dit jaar. Een groei in aantal cavia's van 15 naar 50! Cavia fokkers uit héél Nederland waren met hun dieren naar Holwerd gekomen. Erg fijn dat jullie er waren!

Catalogus 60ste Frieslandshow

Vraagprogramma 60ste Frieslandshow
Vraagprogramma 60ste Frieslandshow Eierenkeuring
Reglement voor Eierkeuringen 2022
Vraagprogramma Fotowedstrijd Hoenders
Inschrijfformulier 60ste Frieslandshow (excel)
Inschrijfformulier 60ste Frieslandshow (pdf)
Inschrijfformulier 60ste Frieslandshow Cavia's (pdf)

Als vanouds is onze Frieslandshow een gezellige show in een zeer goede accomodatie. Koel voor uw dieren, warme gezelligheid voor u als fokker!
Graag ontmoeten wij u op onze 61ste Frieslandshow in oktober 2023!

Er is altijd veel te zien op de Friesland show.
Een verslag en foto's zullen binnenkort op deze site komen.
Hieronder kunt u doorklikken naar foto's gemaakt tijdens onze eerdere shows:

Foto's Frieslandshow 2022
Foto's Frieslandshow 2016
Foto's Frieslandshow 2015
Foto's Frieslandshow 2014
Foto's Frieslandshow 2013
Foto's Frieslandshow 2012
Foto's Frieslandshow 2011
Foto's Frieslandshow 2010
Foto's Frieslandshow 2009
Foto's Frieslandshow 2008

v.l.n.r. de keurmeesters Cats, Pals en Schraa tijdens de Frieslandshow 2008